logo de PZC

Over de PZC

De Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) is een van de oudste kranten van Nederland waarvan de oorsprong teruggaat tot 1758. In 2008 voerde de krant dan ook trots het 250-jarige bestaan. Vandaag de dag wordt de PZC verspreid over vier regio edities: Walcheren, Bevelanden/Tholen, Schouwen-Duiveland en Zeeuws-Vlaanderen.

De PZC is een echte regio krant, maar weet het grote nationale én internationale nieuws actueel en snel te brengen. De krant besteedt daarnaast ruim aandacht aan sport, de sport uit de eigen regio komt ruimschoots aan bod, naast het laatste nieuws en beschouwingen uit de nationale ne internationale sportwereld. Voor iedereen die alles over het nieuws uit de buurt en van het grote wereldtoneel wil weten is de PZC dan ook onmisbaar.

De PZC kent maar liefst drie abonnementsvormen, van de complete gedrukte editie met in het weekend het &Magazine thuisbezorgd, tot een volledige digitale versie inclusief ‘’Topics’’, de revolutionaire digitale krant ‘’op maat’’.

 • testimonial

  Ik ben een echte Zeeuw, en daarom lees ik graag de PZC; dat brengt mij het nieuws uit de regio. Zo hebben wij op ons werk een abonnement op de PZC; het regionale nieuws brengt gesprekken op gang omdat het vaak over herkenbare zaken gaat.

  Anja (54)

 • testimonial

  Het volgen van het regionale nieuws is voor mij de belangrijkste reden om de PZC te lezen. Vaak lees ik eerst dit regionale nieuws, vervolgens de sport en daarna pas de landelijke thema’s

  Bart (36)

 • testimonial

  Ik ben opgegroeid met het lezen van de PZC tijdens mijn ontbijt en dat doe ik nog steeds. Ondanks dat het nieuws tegenwoordig real-time via sociale media beschikbaar is, vind ik het heerlijk om de dag te beginnen met de PZC en een kopje koffie.

  Gerard (30), Manager

de krant van vandaag

De krant van vandaag

Wilt u deze krant vandaag al helemaal lezen?
Word nu abonnee, maak uw login aan en lees vandaag al op uw PC. Of download de app en lees direct overal op uw smartphone of tablet!